A kávé az egyik legikonikusabb italaink közé tartozik. Eredetéhez több legenda is fűződik, amik közül az egyik egészen Krisztus előtt 300-ig vezeti vissza a serkentő ital eredetét. Az biztos, hogy a 15. században Jemenben már élénkítőként használták a szufi szerzetesek, majd az 1500-as évek elején Szíriában és Egyiptomban is elterjedt. Hazánkba a 17. században jutott el a törökök segítségével.
Napjainkban sok kép társul a kávéhoz. Egyeseknek művészi élvezetet jelent, másoknak egy új hullámos életérzést, megint másoknak csak egy elengedhetetlen kiegészítő a cigi mellé vagy éppen a reggeli fáradtság elűzésének egyetlen hatásos módja.
A kávéital titka legalább annyira a főzésben rejlik, mint a kiválasztott kávébabokban. A török idők óta sokat fejlődött az elkészítés módja, megjelent a kotyogós főző, majd az eszpresszó kávé, manapság pedig számos különböző főzet közül választhatnak a kávé kedvelők. A különböző kávéfőzőkről fogok nektek írni egy kicsit. Átnézzük, hogy milyen készülékek közül választhatsz, melyiknek mi az előnye és a hátránya. Egy lista és egy útmutató segítségével pedig kiválaszthatod a számodra legmegfelelőbb kávéfőzőt.